Slovenian Museum and Archives News

Museum Hours:

Tuesday, Thursday, Saturday
10:00 AM - 2:00 PM

-or by appointment-

Group tours available
Free Admission

Slovenian Museum and Archives News

Slovenski muzej in arhiv (SMA), ki domuje v prostorih Slovenskega narodnega doma na ulici St. Clair v Clevelandu, deluje!

6. November, 2008

Prostori v pritličju se prenavljajo, poskrbljeno je že za ustrezno računalniške programe in oprevo, nujno potrebno za profesionalno delo s podarjenim ali posojenim arhivskim gradivom.

SMA do 26. novembra letos sprejema vloge za uslužbenca - upravitelja muzeja.

Ob bližajočem se zahvalnem dnevu se odbor SMA iskreno zahvaljuje slovenski skupnosti v Clevelandu za izkazano zanimanje in podporo temu izjemno pomembnemu projektu. Hvala tudi številnim rojakom iz vseh koncev ZDA, ki so muzeju pomagali z denarno podporo ali darovanjem arhivskega in muzejskega gradiva. Spodbudili bi radi tudi tiste, ki se za kaj takega še niso odločili, saj je zdaj pravi trenutek za izoblikovanje prvega tovrstnega muzeja na stalni lokaciji v srcu slovenske skupnosti v Clevelandu.

Če bi radi darovali denar za stroške delovanja SMA, podarili predmete, primerne za muzej, ali pač arhivsko gradivo, s katerim nimate kaj početi, lahko to storite tako, da pokličete na telefonsko številko 216-361-5600 ali na brezplačno številko 1-877-361-4SMA, muzej pa lahko kontaktirate tudi preko emaila: [email protected].

Še vedno lahko postanete tudi "ustanovni član", ob velikih donacijah pa se lahko dogovorite tudi za poimenovanje dela muzeja po vas ali vam dragi osebi. Pokličite ali pišite za več informacij.

SMA je neprofitna, "501(c)(3)" organizacija, katere namen je zbirati, hraniti in razstavljati slovensko kulturno dediščino ter biti živ dokaz zgodovinskega, kulturnega in literarnega ustvarjanja, o čemer se bodo lahko v muzeju in arhivu prepričali in raziskovali študentje, družine, arhivisti in raziskovalci iz Slovenije in sveta.
Muzej, ki domuje kot zapisano v Slovenskem narodnem domu (SND) na St. Clair Ave., lahko obiščete v soboto, 29. novembra med 12. in 5. uro, ko bo - ob podelitvi nagrad izvajalcem polke - na ogled razstava o Svetem Miklavžu in drugih slovenskih običajih, povezanih z božičem. Razstava bo na ogled tudi v nedeljo, 7. decembra, po miklavževanju pri Sv. Vidu in božični prireditvi KSKJ, med 3. in 6. uro, ter v nedeljo, 14. decembra, med 10. in 2. uro, ko bo v SNH božična prireditev AMLA.

Slovenian Museum & Archives